You are hereENTP : Humor

ENTP : Humor


     ENTP - "Feltalálók"    
  [ Racionalisták ] 
  Népesség Férfi
Gyakoritság: 4.5% 6% 3%

Jung-i funkció preferenciák sorrendje:

  • Domináns: (Ne) Extravertált Intuíció
  • Kiegészítő: (Ti) Introvertált Gondolkodás
  • Harmadlagos: (Fe) Extravertált Érzés
  • Alárendelt: (Si) Introvertált Érzékelés
    Témakör választó:        [ Jellemzés ] [ Munka, karrier ] [ Magánélet ] [ Mélyvíz ] [ Humor ]

 

 

Írások

 

 

Seggfej - ENTP
 

Az emberek szeretnek utálni, mert imádsz vitázni. Ebben az a fura, hogy te ezt bóknak veszed. Miért is? Fogadok, hogy már magadban felsorakoztattál egy csomó szellemes érvet, és alig várod, hogy rám zúdíthasd! Amit viszont nem ismersz fel az az, hogy a vitázás iránti őrült megszállottságod mindenkit bosszant. Mi történt azzal a dologgal, hogy jöjjünk ki egymással? Úgy értem annyira idegesítő vagy, hogy az emberek már csak azért sem értenek veled egyet. SENKI nem kíváncsi a vélemény sokaságodra, hidd el! Hiszed vagy sem többről szól az élet mint a kiterjedt tudásod vagy az éles észjárásod. Mikor zuhanyoztál utoljára, vagy mostál fogat? Amíg te a kis képzelt világodban vagy jelen és izgatottá válsz a jövőbeni lehetőségeidtől és elméleteidtől, nekünk meg kell birkóznunk a szörnyű szagoddal. Idáig érzem a szagod. A személyiséged tökéletes a "jövőbeni ügyvéd" szerepéhez és mivel úgyis mindenki utál nincs mit vesztened.

(fordítás:Brnistra          forrás: http://www.okcupid.com/ ENTP

Az Őrült Tudós

 

AZ ENTP-k, akár az ENTJ-k, karizmatikusak, aktívak és intelligensek. Gyakran fürge észjárásúak, okosak, akár zseniálisak is; általában rendkívül összeszedett, logikus észjárásuk van, ami remek tudósokká és feltalálókká teszi őket.

Az Őrült Tudósok kreatív, összetett egyének, akik szívesen bővítik a világról szerzett tudásukat, erre gyakori módszerük ötven emelet magas, vasállkapcsú és halálsugár-szemű robotszörnyek építése, vagy génmutálódott baktériumhadak elterjesztése, amik megállíthatatlanul terjednek szét, minden fertőzöttet agyatlan, zombi drónná alakítva. Kisebb eséllyel akarják meghódítani a világot, mint csupán elpusztítani, hogy csak salak és törmelék maradjon belőle - bár ez gyakran csak a kutatásaik mellékhatása.

Pihenés: Az ENTP-k élvezik azokat a kikapcsolódásokat, amik fizikailag és szellemileg kihívást jelentenek a számukra, ilyen a vízisíelés vagy a Linux felvitele az iPod-jukra. Szeretnek még limlomokat gyűjtögetni, mint a mobil-PDA-hibrideket és agylézerek keringű arzenálját, amit esetleg felszerelnek majd a Linux-os iPod-jukra.

Összeférhetőség: Az ENTP-k és az ENTJ-k természetes társak, az egyik hatalom utáni elmondhatatlan vágya kiegészíti a másik tudás utáni elmondhatatlan vágyát. Általában nem lesz sikeres a kapcsolatuk az ESFJ-kkel, hiszen az ENTP-k hajlamosak kényelmetlenül böszme módon viselkedni, ami kiidegeli az ESFJ-ket, ráadásul az ENTP-knek fogalmuk sincs, hogyan kell megfelelően kiöltözni hivatalos alkalmakra.

(fordítás: Ákos)         forrás: http://www.xeromag.com

  

Képek