You are hereINTJ : Humor

INTJ : Humor


     INTJ - "Lángelmék"    
  [ Racionalisták ]  
  Népesség Férfi 
Gyakoriság: 1.5% 2.5% 0.5%

Jung-i funkció preferenciák sorrendje:

 • Domináns: (Ni) Introvertált Intuíció
 • Kiegészítő: (Te) Extravertált Gondolkodás
 • Harmadlagos: (Fi) Introvertált Érzés
 • Alárendelt: (Se) Extravertált Érzékelés
    Témakör választó:        [ Jellemzés ] [ Munka, karrier ] [ Magánélet ] [ Mélyvíz ] [ Humor ]

 

 

Írások


Rögeszmés - INTJUtálnak az emberek. Paris Hilton utálja Nicole Richiet. Lex Luther Supermant. Garfield a hétfőket. De ezek közül egyik sem mérhető ahhoz a leküzdhetetlen utálathoz, ahogy téged utálnak az emberek. Úgy értem, te átkozottul okos vagy és ezt tudod is. Imádsz kérkedni is ezzel. Hallottad azt a szót hogy "arrogáns" mostanság? Netán hogy "bunkó"? Vagy talán ezeket csak a hátad mögött mondogatják rád. Így van! Tudom, hogy mondhatom ezeket, hisz úgyse fogsz nekiállni bőgni. Nem épp érzelmes ember hírében állsz. Inkább töltöd az idődet az elméleti kérdéseiddel és az elvont teóriáiddal mint más emberekkel. Csókolóztál valaha? Egyáltalán randiztál már? Hallgass rám, a felfújt egód totális hátraarc a másik nem szemében és elmondom neked, nem vagy valami nagy szám a párkapcsolatokban. Sose fognak ragadni rád a csajok vagy pasik, csak mert többet foglalkozol magaddal mint másokkal. Ahh... Már amúgyis mind utálnak téged. Mit szólsz ehhez: "konok"? Hmm? Hallottad ezt mostanság? Azok a tények melyek nem illenek a teóriádba amúgy is hibásak, igaz? Úgy értem, tényleg, rengeteg időt töltesz a fejedben az ötletecskéiddel... csak, simán furcsa vagy.

(fordítás: Hamu  )           forrás: http://www.okcupid.com/quizzy/results?quizzyid=3076838567116464195&resultid=8INTJ leleplezve

Ha lenne egy furasági olimpia a 16 személyiségtípus között, akkor az INTJ lenne a legyőzhetetlen, mindenkori aranyérmes. Tulajdonképpen az INTJ-k annyira furák, hogy nemcsak azok számára tűnnek annak, akik nem ismerik őket, hanem még más INTJ-k számára is. Azért van ez, mert az INTJ-k kevéssé vagy egyáltalán nem veszik észre, hogy mások mit gondolnak. Amit ők saját maguk gondolnak, az sokkal fontosabb a számukra. Ezért van az, hogy bár mindenki meg van róla győződve, hogy a hidakat a folyókon keresztül kell építeni, egy INTJ elgondolkozik a lehetőségen, hogy a folyó mentén hosszában építsünk egyet. Biztosan lenne valami logikus érv mellette, hiszen az INTJ-k mindent a logika nagyítóján keresztül néznek. És amíg a logikai szabályokat mindenki betartja addig minden rendben van.

„Gondolkodom, tehát vagyok” mondta egyszer Rene Descartes, egyértelműen elragadtatva a ténytől, hogy tud gondolkodni. De valójában amit mondani akart az ez: „Szaglok, tehát vagyok”, hiszen az INTJ-k gyakran megfosztják magukat egy kellemes fürdéstől, és képesek vidáman élni egy valóságos disznóólban, ha senki sem látja. Szánnivalóan nem képesek felfogni a saját testük alapvető igényeit és ezért nem is tekintik fontosnak az ezzel kapcsolatos igényeiket. Ugyanez érvényes náluk az ételekre és a szexre is. Hogy élvezik-e az INTJ-k a finom ételeket és a jó szexet? Persze, ha ott van az orruk előtt. És mit tesznek annak érdekében, hogy finomakat egyenek és jókat szexeljenek? Egész pontosan semmit. Az utóbbi magyarázható azzal a ténnyel, hogy alapból az INTJ-k társasági életüket tekintve fogyatékosak. Ehhez jön még a féltve őrzött félelmük az intimitástól, és mindezek eléggé megnehezítik számukra hogy lefeküdjenek valakivel. Ez azt eredményezi, hogy a legtöbb INTJ vagy szűz vagy régóta cölibátusban éli az életét.

Az INTJ-k ismertető jegye, hogy képtelenek tisztán látni, hogy mások mit gondolnak róluk, mit éreznek velük kapcsolatban. Ezt azzal az idők folyamán szerzett képességükkel kompenzálják, hogy mások agyára mennek. Ez sokkal inkább védekezés, mint támadás. Azon az elven alapszik, hogy a nagyon mérges ember nehezen kontrollálja az érzelmeit és így nem tudja elnyomni a valódi érzéseit, ami máskor megnehezítené, hogy az igazság a felszínre kerüljön. Az INTJ-k nem alkalmazzák ezt a módszert mindenkire, csak akkor ha bizonytalanok. Tehát amíg őszinte és egyenes vagy egy INTJ-vel, addig minden ok.

Tagadhatatlan hogy az INTJ-k sok dologhoz nagyon jól értenek, de amiben nagyon jártasak, az a csavarok túl szorosra húzása, akár átvitt értelemben, akár szó szerint értjük. Velük született hiányosságuk, hogy nem tudnak mértékeket és alkalmazni szükséges erőt megbecsülni, ami gyakran arra sarkallja őket hogy mindent túlteljesítsenek. Például ha megkérsz egy INTJ-t, hogy tervezzen egy jófajta széket, ami elbírja egy felnőtt súlyát, amikor elkészül valószínűleg egy olyan széket kapsz, ami elbír egy felnőtt elefántot.

Végezetül, ha egy szarkasztikus megjegyzést hallasz egy INTJ-től, akkor tudd, hogy veszélyes vizekre eveztél, azaz valami hülyeséget mondtál. Tovább haladni ezen az úton nagyon nem bölcs dolog. Ugyanakkor, ha ki akarsz hozni egy INTJ-t a sodrából, akkor nincs más dolgod, mint ugyanazt a hülyeséget hangoztatnod újra és újra, de még fontosabb, hogy ki is állj mellette, vagyis éreztesd, hogy te teljes szívedből úgy gondolod, ahogy mondod... Miért akarna bárki is ilyet tenni?

(fordítás: Kain)           forrás: http://www.socionics.com/prof/intj2.htmHogyan bánjunk az INTJ-vel?

 • Készülj fel rá, hogy tényekkel támaszd alá a véleményed – vagy legalább valami jól hangzó indoklással.
 • Ne várd, hogy tiszteljenek téged vagy az álláspontodat, az INTJ tiszteletét ki kell érdemelni.
 • Állj készen, hogy elismerd, ha tévedsz. Az átlag INTJ többre becsüli az igazságot annál, hogy kinek van igaza. Vond vissza a hibás megállapításod és ismerd el a hibádat, és egy nagyon ésszerű embernek fognak tartani. Ragaszkodj a téves magyarázatodhoz , és azt fogják gondolni, hogy egy irracionális idióta vagy és mindent, amit mondasz, meg kell kérdőjelezni.
 • Próbáld nem ismételni magad. Az idegesíti őket.
 • Ne etesd őket hülyeségekkel.
 • Készülj fel a vitára. Az INTJ-k szeretik darabokra szedni az ötleteket és igazolni értékességüket. Még azokért a pontokért is harcolni fognak, amiket nem támogatnak ténylegesen, pusztán a vita kedvéért.
 • Ne téveszd össze a meggyőződésed erősségét az érveid erősségével. Egy INTJ nem kell, hogy higgyen egy nézőpontban, hogy érveljen mellette, vagy hogy jól érveljen mellette. Ezért több kell, mint buzgalom, hogy befolyásolhasd őket.
 • Ne lepődj meg a szarkazmusukon.
 • Emlékezz, hogy az INTJ a működő megoldásokban hisz. Rendkívül nyitottak a lehetőségekre, de gyorsan elvetnek bármilyen ötletet, ha az nem megvalósítható. Az INTJ elfogulatlansága azt jelenti, hogy hajlandók belegondolni egy ötletbe, azáltal, hogy szanaszét szaggatják. Ez megrettenti azokat az embereket, aki "ó"-kat, "nahát"-okat és tiszteletet várnak. A legnagyobb sértés, amivel egy INTJ egy ötletet illethet, hogy nem foglalkozik vele, mert ez azt jelenti, hogy még arra sem érdemes, hogy lerombolják. Ez azt is jelenti, hogy nem fognak csak úgy elfogadni bármilyen nézőpontot, amit előadnak nekik. A végső kérdés „Működik?” lezárja a vitát.
 • Ne várd, hogy az INTJ-t érdekelje, mit gondolsz róla. Már tudja, hogy egy arrogáns bunkó, beteges humorral. Közölni vele, ami nyilvánvaló, nem vezet sehová.

(fordítás: maszületett)           forrás: http://librepensadorboricua.blogspot.com/2008/05/intj.htmlEgy INTJ lehet, hogy kedvel téged ha...

- szándékosan nem figyel rád
- észreveszi, hogy létezel
- kifejezetten kedves hozzád
- kifejezetten utálatos veled
- túl sokat kritizál
- hajlandó abbahagyni az olvasást/írást/rajzolást/tanulást, hogy beszélhessen veled
- megkér, hogy töltsd ki az MBTI-t
- megjegyzi, hogy esetleg INTJ lehetsz (ez az elismerések elismerése)
- úgy fest, mintha idegesítenéd
- megmondja, hogyan teheted jobbá az életedet
- felveszi a telefont
- felírja a neved arra a listára, amely azok nevét tartalmazza, akiknek megkegyelmez, ha végre világuralomra tör majd
- nem alszik el, amíg beszélsz
- nem erölteti magát, amíg hozzád beszél
- figyelmesen végighallgat félbeszakítás vagy ellenkezés nélkül, és végül mosolyog
- megfigyel téged
- mosolyog
- bókol
/csinálhatsz bármit, úgysem fogod tudni eldönteni, hogy egy INTJ kedvel-e téged/
- elmeséli, amikor sikerült egy nagy terve (erre nagyon figyelni, mert ez az INTJ szívének kulcsa)
- elmeséli azt, amikor érzett valamit
- azon gondolkodik, hogy miért késtél
- nem vesz figyelembe, rád gondol, megfigyel, és azon jár az esze, hogy észrevetted-e... fél...
- megmondja, hogy kedvel
- próbál átlagemberként viselkedni veled
- úgy fest, mintha kedvelne
- úgy néz, hogy azt udvariatlannak gondolod
- felteszi ezt a listát valahová, ahol szerinte megtalálod, így az igazságot nem szemtől szemben, a barátaid előtt kell elmondania
- megbámul, ha beszélsz hozzá, vagy úgy amúgy (és ez nem a halált okozó nézése)
- úgy tesz, mintha leszarna, pedig mindenre odafigyel, amit kiejtesz a szádon
- csendben van a társaságodban
- minden mondandóját alaposan megtervezi, aztán amikor végre kezdeményezi a beszélgetést, csak egy artikulálatlan szóhalmazt köp ki magából
- fél randira hívni -- ezért sosem hív
- alaposan megszivat, de néhány perc múlva bókol, és elismeri, hogy talán zseni vagy
- elmondja a barátainak, hogy mekkora magának való egoista állat vagy, miközben furcsa mód vonzódik ezekhez a tulajdonságokhoz
- képtelen rád nézni, ha hozzád beszél, pedig próbálkozik
- meg tudod nevettetni
- elismeri a létezésed
- csak hogy beszélhessen veled, feltesz egy teljesen ártatlan, műszaki kérdést
- felboncolja a körülötted lévő idióta emberutánzatokat
- emlékszik a nevedre, nova kevesebb, mint egy éve ismeritek egymást, és nem beszéltetek ötnél több alkalommal
- megpróbálja felvillantani agykapacitását
- két szónál hosszabb válaszra méltat
- magához tér a közeledben, de a beszélgetés személytelen marad
- megkeres, noha alig ismer, és online vagy személyesen megpróbálja fenntartani a kapcsolatot (válaszol az emailjeidre)
- intj-kre nem jellemző viselkedésre tudod rávenni
- bizonytalankodik körülötted
- vitatkozik veled, hagy nyerni (legalábbis azt hiszed, hogy nyertél), aztán baráti hangon folytatja a beszélgetést
- elmagyaráz bármit is
- hangtompítót csavar a szarkazmusára
- megpróbál szarkazmus nélkül is vicces lenni
- valami furcsát művel, aztán figyeli, hogyan reagálsz
- 20 másodpercnél többet gondolkodik, hogy mit válaszoljon neked az üzengetőn (messenger)
- ha nem figyelsz, úgy néz rád, mint egy kirakósjátékra, vagy egy lenyűgöző tudományos kísérletre

 

(fordítás: radius)        forrás: http://www.typologycentral.com/forums/nt-rationale/17666-intj-humor.html 

Képek

 

 

forrás : http://www.enfpforum.com/ENFPWiki/INTJPhotos.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=mkaQYmqk_ho
http://magyar-intj-kozosseg.blogspot.hu