You are hereENTJ : Humor

ENTJ : Humor


     ENTJ - "Hadvezérek"    

  [ Racionalisták ]  

  Népesség Férfi
Gyakoriság: 4% 5.5% 2.5%

Jung-i funkció preferenciák sorrendje:

  • Domináns: (Te) Extravertált Gondolkodás
  • Kiegészítő: (Ni) Introvertált Intuíció
  • Harmadlagos: (Se) Extravertált Érzékelés
  • Alárendelt: (Fi) Introvertált Érzés
    Témakör választó:        [ Jellemzés ] [ Munka, karrier ] [ Magánélet ] [ Mélyvíz ] [ Humor ]

 

 

Írások


Diktátor - ENTJ

 

Van neked lelked? Egyértelmű hogy nincs szíved, és fagyos vér folyik az ereidben. De tényleg, van benned akár csak egy megváltó tényező is? Kétségtelen, született vezető vagy, ahogy Hitler is. Egyszerűen nem bírod az embereket, igaz? Te nem játszadozol, te irányítasz. Nincs helye hibának a világodban. Erőszakos, megfélemlítő, és hatalmaskodó vagy. Hallottad azt a szót hogy "türelem"? Bízz bennem, ez egy szó, és súlyosan hiányzik belőled. Hiszed vagy sem, nem mindig van igazad. Tanulj meg kicsit türelmesebbnek lenni azokkal, akik máshogy gondolkodnak, mint te, tuskókám. Abból ahogy az emberek térde remeg, mikor meglátnak téged, már biztos rájöttél, hogy nem vagy épp egy "emberi típus". Te inkább egy "ember-evő" vagy. Nem vagy ráhangolódva az emberek érzelmeire és valószínűleg egyáltalán nem is érdekel hogy ilyen vagy. Lehet hogy nem erről a bolygóról jöttél, ahogyan mi többiek. Persze, okos vagy. És akkor mi van? Van valami látszat hatalmad, nagy dolog. Legalább az emberek KEDVELNEK minket többieket.

(fordítás: Hamu          forrás: http://www.okcupid.com/


 


 

ENTJ
A gonosz végzetúr

 

Az ENTJ legjellemzőbb vonásai a karizmája, az a képessége, hogy megragadja a komplex események lényegét, a rugalmas és kreatív gondolkodása, az éles és aktív intelligenciája, és a mindent felülmúló vágya, hogy a világot a csizmájával tapossa szét. Az ENTJ-k általában aktívak, szeretik mások társaságát, kifejezetten a talpnyalókét, csatlósokét, szolgákét, és mindazokét, akik fölött kegyetlen hatékonysággal uralkodnak.

Az ENTJ-k általában titkos kormányzati ügynökök kezei által halnak meg egy heves összetűzésben, ami az egész földalatti erődjüket elpusztítja. Ám a Gonosz Végzeturaknak gyakran van egy hibernált klónjuk egy titkos bázison, aminek a beépített memóriája az eredeti egyén minden tudását és ambícióját tartalmazza. Így ez veszi át a mestere helyét vészhelyzet esetén.

Pihenés: az ENTJ-k szeretik csoportokban tölteni a szabadidejüket, azoknak a társaságát keresve, akikkel ötletekről, stratégiákról beszélhetnek, és akiken tesztelhetik az elmekontroll-sugaraikat. Ezen kívül szeretik az olyan játékokat, amik intellektuális kihívást jelentenek a számukra, mint például a sakk vagy a "mondd meg, hol vannak a rakéták, különben kinyitom a pirannyák ketrecét,
és a lány meghal".

Összeférhetőség: ideális társ számukra az ENTP, akinek a feltaláló természete gyakran hasznos a Végzetúr számára, vagy az ESTJ, akiből remek csatlós válhat, amint az agyi behangolás megtörtént. Az ENTJ-k gyakran veszik igénybe ISTJ-k szolgálatait, de általában nem lesznek jó szerelmi partnerek. Végezetül SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT nem szabad egy ENTJ-nek ENFJ-vel randiznia, abból nem sülhet ki jó dolog!

Híres ENTJ-k: Ming, a kegyetlen, John Bigboote és Charles Montgomery Burns

(fordítás: Ákos)         forrás: http://www.xeromag.com


 

Az ENTJ világkép

Egy INFP által kreált, igazán nagy csalódásnak minősülő világkép lefestése után úgy döntöttem, csinálok egy valódi tervet. Egy tervet, ami egységgé kovácsolja a világot. Az INFP világképe vicc volt. Az enyém nem az. Az enyém nagyon is komoly. Mindenki tudhatja, hogy egy ENTJ utál viccelődni!
 
A VEZÉR, AZ ELNÖK, ŐFELSÉGE: Első és egyetlen – az ENTJ.
Nem érdemes vitatkozni róla. Mindenki tudja, hogy az ENTJ helye a csúcson van. A stratéga, a látomással rendelkező vezető – az egyetlen, aki képes utat mutatni a világnak.

KONZULTÁNSAI, PARTNEREI:

Jobb keze: INTJ.
A lángelme – a tökéletes barát és konzultáns a világ irányításában. A tervek analizálója. A leglogikusabb elme az összes típus közül. Minden valamirevaló vezérnek szüksége van egy ilyenre. Ezen kívül végtelen mértékben képes stimulálni az intellektualitást azzal, hogy például az ENTJ beszédéből kiragadott véletlenszerű szavakról vitatkozik vele hajnalig.
 
Az ügynök / a menedzser: ENFP.
Az ENTJ mindig fejlődni akar, tökéletesíteni magát. Az ENFP tudatában van a képi megjelenésnek, a vizuális hatásnak, és tanácsokat ad az ENTJ-nek, hogy miképpen viselkedjen közönség előtt, és miképpen kerülje el az emberek hangyaként való eltaposását. Az ENFP ezen kívül azért is jó, mert szórakoztató, és remek szexpartner. Mindig ki akarja elégíteni a főnökét. Egy pár gyerekeknek való színes zsírkréta készlet pedig mindig rendelkezésre áll a palotában, hogy az ENFP lazítani is tudjon egy kis firkálgatással.
 
Öltözködési tanácsadó: ISFP
A ruházat az ENTJ számára másodrangú, nem fontos. Sajnos azonban az ENTJ sem sétálgathat anyaszült meztelenül a kastélyán kívül. Az ISFP választ tehát ruhát az ENTJ-nek. AZ ISFP mazochista hajlamai a szexben is előjönnek. Bármit hajlandó elfogadni, bármibe belemegy. Ami azt illeti, az ENTJ elsőként az ENFP-t viszi ágyba, de az ISFP is hamar csatlakozik hozzájuk.
 
Kutatás és Tudományok: INTP, ENTP
Az alapvető tudományokban az okos INTP az ideális partner.
Gondoskodik a legalapvetőbb tudományos folyamatokról és foglalkozik az elméleti aspektusokkal. Brilliáns a fizikában. Ha az ENTJ unatkozik, pár INTP-vel folytatott vita feldobhatja. Az ENTJ határtalan hatalma és gazdagsága miatt rengeteg az üveg, a kristály, a váza, a toll, a villa, az ajtó, és még egy csomó mindenféle dolog a palotában. Ha valamelyikkel gond adódna, az INTP azonnal képes megjavítani vagy pótolni.
Az alkalmazott kutatásokban a zseniális ENTP a legjobb.
Bármikor előállhat egy olyan találmánnyal, ami mindenki életét megkönnyíti. Új technológiákat találnak fel, például az „anti SJ” agykontrollt irányító műszert, ami átmenetileg átállítja ezeknek a használhatatlan barmoknak az agyát NP-re, abban az esetben, ha az SJ-k már megint elmerülnének a részletekben. Az ENTP olyankor is kaphat meghívást a nagyságos ENTJ palotájába, ha a Fenségnek intellektuális stimulációra van szüksége – de a füvezés nem engedélyezett a palota környékén.
 
Biztonság: ISTJ
A megrögzöttsége és megszállottsága minden intuíciót feleslegessé és használhatatlanná tesz. A jövőképük ködös, nem nyernek túl sok bepillantást a dolgokba, de ha mégis, akkor paranoiások lesznek és képzelődni kezdenek. Úgyhogy ezeknek az idegesítő robotoknak legjobb helye a biztonsági szektorban van. Mint egy radar, keresik a fenyegetéseket, ügyelnek rá, hogy az ENTJ kastélyában minden ajtón meglegyen a hét lakat, valamint kártyaleolvasó, retinaszkenner, hang- és DNS azonosító rendszer. Részletes aktákat vezetnek minden szolgáról, minden polgár személyi adatáról. Rendőrként is tevékenykedhetnek. Tudván, hogy a társadalom nagy része ISTJ-ből áll, biztos, hogy az ENTJ birodalmában nem lesz probléma a biztonság, de hogy ez mindig így legyen, az ISTJ agya rendszeresen át van mosva az ENTJ által sugárzott TV-adásokkal.

 GYÓGYÍTÁS, ORVOSLÁS:

Pszichológus: INFP
A pszichológusnak tudnia kell figyelmesen hallgatni, visszafogottnak, önzetlennek és kedvesnek kell lennie. Az INFP higgadt visszafogottsága biztosítja, hogy képes legyen pszichológiai tanácsadásra. Minden olyan polgárról gondoskodik, ami az ENTJ hatalmát és előretörését megszenvedte, valamint az ENTJ olyan exeit is ápolja, akik még mindig odavannak az ENTJ-ért. Az INFP meghívást kap a palotába olyan esetekben is, ha az ENTJ a többi NT-vel való vitáihoz hallgatóságot akar. Valójában az INFP gyűlöli a vitákat és veszekedéseket, mindig a leghatározottabban előadott, legerősebbnek titulált érv mellett voksol, mindegy, hogy az az érv jó vagy rossz, tehát remek hallgatóság, nem úgy, mint egy NT.
 
Orvos: INTJ
A legeslegjobb INTJ az ENTJ jobb keze, de a többiekből kiváló orvos válik. Neurológusok, reumatológusok, kardiológusok. Bármi adódik, ők megoldják. Sőt, nem csak megoldják, hanem profikká válnak benne. Ezen kívül a kutatásban is jeleskednek, bármikor előállhatnak egy felfedezéssel, ami meghosszabbíthatja az ENTJ életét, és még hatalmasabbá teheti az erejét.
 
Ápoló: ISFJ
Mit is lehetne mondani ezekről az emberekről? Imádni valók. Ők a legjobbak. A legtöbb ISFJ az ápolókhoz van helyezve. Mivel olyan jóindulatúak, tiszták és szófogadóan követik az utasításokat, ezért tömegével lesznek meghívva a birodalomba. Rájuk legalább mindig lehet számítani. Míg az ISFP, ENFP és ESFP szexuális partnerként funkcionálnak, az ISFJ lesz az ENTJ „másik fele”. Az ISFJ biztosítja a harmóniát és békét az ENTJ …. khm, gyerekei számára otthon és az oktatásban. És miért az ISFJ és nem az ISFP a tökéletes feleség/férj? Mert az ISFJ sokkal takarosabb és rendezettebb, plusz erős benne a tisztelet a tradíciók és a hatalom irányába. Brilliáns.
 
Higiénia és takarítás: ESFJ
Ki fogja kisuvickolni a kastélyt és a polgárok házait? Még szép, hogy az ESFJ!
Mivel olyan mocskosul sokan vannak, egyetlen birodalomlakónak sem kell többé takarítania, főznie, esküvőt szerveznie, partikat terveznie, stb., mert az ENTJ hatalmas és nagylelkű vezető lévén minden háztartásnak ajándékoz egyet. Nyugalom, semmi pánik! Az ENTP feltalálta az agykontroll szerkentyűt, ami az ESFJ-t átkapcsolja ENFP-re, ha az ESFJ túl megrögzötté válna. Egyébként bébiszitternek is kiváló. Egy ESFJ-re minden szülőnek szüksége van. Amint beszerez egyet, a sütemény sütés, főzés, a gyerekek ébresztése, iskolába szállítása, baráti találkozók megszervezése, többé nem a szülő gondja. Az ESFJ mindent megcsinál, és emlékeztetőnek is jó, mert sosem felejt el szólni, ha valamit nem csináltál még meg.

 AZ ENTJ HADSEREGE:

Toborzás, Újoncozás: INFJ
A legjobb ember a körültekintő válogatásra. Az INFJ biztosan mélyen belemerül minden személyiségtípus kiismerésébe, és a pszichológia mestere lesz. Tökéletesen elsajátítja az MBTI ismereteket és ez alapján sorolja be az újoncokat is. Ha bármikor belefut egy mitugrász ENTJ-be, azt azonnal az Eredeti és Egyetlen ENTJ-hez küldi, hogy az odaadhassa őket a palota alatti aligátoroknak vacsorára. Mert csak egyetlen ENTJ létezhet! Az összes többi ENTJ csaló imposztor…

A karizmatikus vezér: ENFJ
Oké, a hierarchia ezen szintjén olyan emberre van szüksége az ENTJ-nek, akinek magasak az elvárásai, és sok embert tud ezzel egy időben megmozgatni. Mivel a legtöbb SJ-nek kimondottan fájdalmas dolog, ha dirigálnia kell, valakinek őket kell irányítania. Ez a személy pedig az ENFJ. Az ENFJ úgy tanul és alakul, hogy megfigyeli a modellt. Úgyhogy nem is kell mást tenniük, mint imádott ENTJ vezérük viselkedését lemásolni, és minden értékét felhasználni a tömegek irányításához. Az ENFJ képes lesz a vad ESTJ-ket is megregulázni, köszönhetően a jó emberismeretének. Az ENFJ akkor a leghasznosabb, ha át kell verni az embereket. Az ENTJ túl egyenes és szókimondó ehhez. Ráadásul az ENFJ az egyetlen, aki képes megértetni bármit is az SJ típusú emberekkel. Hála az égnek, hogy léteznek!

Felügyelők és kisebb csapatok vezetői: ESTJ
Az ENFJ vezetése alatt egy rakás ESTJ is hasznos, ők irányítják az agyatlan ESTP-ket és ISTP-ket. Az ESTJ hasznos az ütközetekben is. Jó vezetők, de könnyen pótolhatóak. Olyan sokan vannak, hogy ha párat vesztünk a csatában, igazán fel sem fog tűnni. Az ESTJ futballképességeit is be lehet vetni, mivel baromira messzire el tudják dobni a focilabdát, így a gránátot is.
 
A pótolható katonák: ISTP, ESTP
A hierarchia alján olyan emberekre van szükség, akik nem gondolnak magukra, könnyen alkalmazkodnak, nem érdekli őket a kockázat; akik hajlandóak fegyverzet nélkül is nekimenni egy rakás gépfegyverrel felszerelt ellenségnek is. Olyan emberek kellenek, akik nem gondolkoznak, csak cselekednek! Továbbá arra is figyelni kell, hogy jó sokan legyenek, tehát sajnálatos haláluk esetén is könnyen pótolhatóak legyenek.
Dióhéjban: amire szükségünk van, AZOK AZ STP-K! Az ISTP tökéletes katona: nem ismer félelmet, nem szeret beszélni, legyőzhetetlen, rideg,   Rambo filmeken nevelt szadista, és képes használni a mechanikus szerkezeteket, ha tönkremenne a kocsi. Másrészről kellenek ESTP-k is. Simán be lehet dobni őket a csata kellős közepébe. Csak azt kell mondanod nekik, hogy az ellenségnek van egy csomó söre a táborában. Üvöltve fognak áttörni az egész ellenséges seregen, mint egy rakás buldózer. Ha elkapják őket, simán előadnak egy csomó hihető sztorit, hogy mit kerestek ott, és még a hazugságvizsgáló sem mondja meg, hogy kamuznak. Ezen kívül remek árusok. Például, ha a háború sajnálatos módon nem terjed ki fizikai támadásokra, csupán gazdasági, az ESTP bármikor képes eladni az ellenségnek akár a szemetet is, például olyan kocsikat, amik pontosan 8000 mérföld után felmondják a szolgálatot, megbénítva ezzel az ellenség szállítmányozását.

SZÓRAKOZTATÁS:

Előadók: ESFP
Végezetül a megzabolázhatatlan, engedetlen ESFP-k. Ezek az emberek elég gyatrák ahhoz, hogy csak eldobható szexuális játékok legyenek. Remek előadók, és biztosítják, hogy az egész közösség aktív legyen (szexuálisan). Ők a színészek, mikor az ENTJ látomásai előadásra kerülnek, és a bemutatóját tartják. Ők a résztvevői az ENTJ által szervezett tehetségkutatóknak és reality-showknak, csak hogy szórakoztassák az ENTJ-t. Minden héten kötelező megjelenniük oktatásokon, amiknek a segítségével szinten tarthatják az előadásuk minőségét. Megtanulják, hogy kell szervezettebbnek, kevésbé kiszámíthatatlannak, logikusabbnak és kevésbé lobbanékonynak lenni.
 

 fordította: Fenrir     forrás: http://entj.tribe.net/m/thread/787c75b0-26f5-446d-b7b1-02d8a15aa3bd
  

Képek