You are hereENFJ : Humor

ENFJ : Humor


    ENFJ - "Tanítók"    
 [ Idealisták ] 
  Népesség Férfi
Gyakoriság: 4% 2.5% 5.5%

Jung-i funkció preferenciák sorrendje:

  • Domináns: (Fe) Extravertált Érzés
  • Kiegészítő: (Ni) Introvertált Intuíció
  • Harmadlagos: (Se) Extravertált Érzékelés
  • Alárendelt: (Ti) Introvertált Gondolkodás
    Témakör választó:        [ Jellemzés ] [ Munka, karrier ] [ Magánélet ] [ Mélyvíz ] [ Humor ]

 

 

Írások


 

Minden lében kanál – ENFJTe manipulatív minden lében kanál! Az vagy, akit néhányan az élet kibicének neveznének. Tudod, az a valaki, aki pontosan tudja, hogy mindenki más mit csinál rosszul és hogy kéne jól csinálnia. Mindig mindenkit meg akarsz változtatni.
A furcsa az, hogy rendszerint ráveszel bárkit, akit csak akarsz, hogy megtegyen bármit, amit csak akarsz. Mi ez? Azt akarod, hogy hagyjam abba a sértegetésed… nos, rendben… de csak, mert olyan szépen kéred… Álljunk csak meg!
Tartsd távol a méretes orrodat onnan, ahol nem kívánatos. Olyan vagy, mint egy túlméretezett vadászkutya, akit arra képeztek ki, hogy kiszagolja mindenki más problémáját, miközben gőze sincs a sajátjáról.
Túl sokat aggódsz. Az is tény, hogy hihetetlenül érzékeny vagy a kritikára, valószínűleg most is a sírás határán állsz. Szedd össze magad!
Olyan manipulációs hatalmad van, mint senkinek. Ismered az összes pletykát és tudod, hogy használd ki azokat a végletekig mint zsarolási alapanyagokat.
Esélyes, hogy te vagy maga A Gonosz… ha nem így van, csak azért, mert úgy döntöttél, hogy az erődet inkább jóra használod, semmint rosszra. Milyen tiszteletreméltó! Milyen csodálatra és dicséretre méltó! Milyen szánalmas! Amíg segítesz másoknak és a rivaldafénybe tolod  őket, addig te a háttérben maradsz, és onnan szívod a sikerük mocskos füstjét. De jó!

(fordítás: maszületett)         forrás: http://www.okcupid.com/
 


ENFJ

A Szektavezér

 

Az ENFJ-k nagyban gondolkodnak. Rendkívül karizmatikusak, és a bölcsességüket a világ közkincsévé szeretnék tenni. Általában meglátják a dolgok mögött húzódó, nagy összeesküvést, és képesek olyan következtetéseket levonni belőle, ami másoknak fel sem tűnik; ezek a személyiségjegyek annak az okai, hogy ők a Megváltók.

A Szektavezérek arra használják a karizmájukat és tudásukat, hogy másokat tanítsanak, jóindulatúan segítve embertársaiknak elérni a fejlődés magasabb fokait, olyan szokatlan, de felvilágosult eszközökkel, mint a Természetfeletti Harmadik Orrlyuk Megnagyobbítás. Ezután visszavonulnak félreeső, vidéki házukba, ahova a követőik, megbecsülésük jeleként elküldik minden világi vagyonukat, feleségüket és lányukat is.

Pihenés: Az ENFJ-k szeretnek gyűjtögetni feleségeket, fegyvereket, lőszereket és FBI-os házkutatási engedélyeket. Szabadidejükben szívesen ostorozzák magukat, vagy szögelik ki a testüket különböző dolgokra. Néhány Szektavezér tartózkodik ezektől a hobbiktól, inkább figyelemmel kíséri, ahogy a követői próbálkoznak velük, gyakran javaslatokat és kedves tanácsokat adva nekik, ha szükségét érzi.

Összeférhetőség: Az ENFJ-k természetes társa és tanítványa az INFJ. Általában jól kijönnek az ENFP-kkel is, habár egy kis rivalizálás olykor kitörhet köztük.

(fordítás: Ákos)         forrás: http://www.xeromag.com

 


 

Képek