You are hereTanulási stílusok

Tanulási stílusok


Tanulási stílusok

Preferenciák szerint     .NT.         .NF.         .STP    .STJ         .SFP    .SFJ    
Érdeklődés Elméletek és átfogó magyarázatok. Új ötletek arról, hogyan értsék meg az embereket, szimbolikus és metaforikus tevékenységek. Tények, valóság, hasznos és gyakorlatias információk. Hasznos és gyakorlati információk hozzájuk közel álló személyekről.
Legjobban így tanulnak Osztályozás, elemzés, logika alkalmazása. Másokkal közös feladatok, melyekben a fantáziájukat kell használni, valami közösen alkotnak. Gyakorlati feladatok. Gyakorlati feladatok, melyeket másokkal közösen csinálnak.
Szükségük van Intellektuális kihívásra, az érzésre, hogy  meg kell oldaniuk egy fontos problémát, hogy aztán képesek legyenek belelendülni. Általános útmutatásra és szabadságra, hogy a maguk kreatív módján cselekedhessenek, valamint gyakori pozitív visszacsatolásra. Pontos, lépésről-lépésre megadott instrukciókra, és logikus indokra, hogy miért csináljanak valamit. Pontos, lépésről-lépésre megadott instrukciókra és gyakori baráti interakcióra.
Amit elvárnak a tanártól Hogy tisztelettel bánjanak velük és ők is tisztelhessék a tanárt szaktudásáért. Emberi melegség, lelkesedés, humor és egyéni elismerés. Igazságos bánásmód. Empátia, egyéni elismerés, támogatás.

(fordítás: maszületett)      forrás:http://www.mbti-coaching.es/estilos.html