You are hereSzemélyiségtesztek

Személyiségtesztek


A kitöltéshez, és az eredmény megtekintéséhez semmiféle regisztráció, e-mail, sms, ... nem szükséges.

Annak megállapítására, hogy mely típushoz tartozol jelenleg öt személyiségteszt közül választhatsz. A menüből válaszd ki valamelyik tesztet, majd kitöltése után a kapott eredményt jegyezd meg, és keresd meg az oldal tetején található linkek közül, vagy a Típusok bemutatása pontban. Célszerű a nagyobb teszeket kitölteni és esetleg többet is, a pontosabb meghatározás érdekében, mert sokan nem tudják egyértelmüen eldönteni a  4 kérdéses teszt    válaszlehetőségpárjai közül, hogy melyik illik rá jobban. Fontos a személyiségteszt kitöltésénél, hogy mindig a rád jellemző választ jelöld meg, különben nem a te típusodat kapod eredményül. Ezek a személyiségtípus leírások csak sablonok, mivel mindenki egyedi, így nem lesz teljesen a tükörképed.

72 kérdéses teszt 94 kérdéses teszt  és a  Jung féle típusvizsgálat  kitöltéséhez Firefox vagy Chrome böngésző ajánlott, mert Internet Explorer -el nem jelenik meg az alsó grafikus diagram, de magát az eredményt ezzel is megkapod.

Amennyire lehetséges, a munkádtól elvonatkoztatva dönts! Vagyis a teszt eredményeit befolyásolja, ha a foglalkozásodra gondolva válaszolsz a kérdésekre. A munkaköri felelősség és érdekkörök maradjanak a teszten kívül. Következésképp, olyan helyzetbe képzeld magad, amelyben szabadon lehetsz önmagad. Természetesen ez alól kivétel a  88 kérdéses teszt , aminek a kérdései kifejezetten munkával kapcsolatosak.

Szerintünk fontos kiemelni, hogy nem a teszteken van a hangsúly hanem magán a rendszeren. A tesztek csak amolyan "mankók", hogy aki először találkozik a személyiségtípusokkal, megpróbálhatja a tesztekkel beazonosítani a sajátját, anélkül, hogy több oldalnyi, olykor nem egyszerű elméletet kelljen megértenie. Továbbá fontos még észben tartani, hogy aki a teszteken egy vagy esetleg több preferenciánál is 50% körüli értéket kap (pl. I: 52%, N: 56%, stb.), az azt eredményezheti, hogy pl. az illető egyszer ENTP lesz, míg máskor (akár ugyanazon a teszten) ISTP. Ilyenkor talán segíthet egyértelművé tenni, ha az ember olyan személy társaságában tölti ki a tesztet, aki jól ismeri őt, vagy esetleg komolyabban el lehet mélyedni az elméletben, akár autodidakta módon, akár a fórumon beszélgetve.


  Újdonság! Ingyenesen letölthető teszt androidos telefonra 


Örülnénk ha írnál pár mondatot a vendégkönyvünkbe, vagy regisztrálnál az oldalra, és a forumban megosztanád velünk a véleményed az eredményről, mennyire illik rád a kapott eredmény. De bármilyen értelmes hozzászólást szívesen veszünk.
Köszönjük!